Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembroke

Informatie

Pembroke club
Nederlandse Welsh Corgi Club
Dutch Welsh Corgi Association

Herkomst

Deze Corgi is afkomstig uit de streek Pembrokeshire in Wales. Corgi's zijn gefokt voor het drijven van vee. Dat doen ze door luid blaffend de koeien in de hakken te bijten: het zogenaamde 'heelen'. De lage bouw van deze kortbenige herdershond komt goed van pas bij het ontwijken van achteruit trappende koeien. De Pembroke is een favoriet van het Britse koninklijk huis.

Algemeen voorkomen

Een stoere herdershond die stevig op zijn korte benen staat. Hij wordt staartloos geboren, zo niet dan is het gebruikelijk dat de staart gecoupeerd wordt.

Schofthoogte

bij benadering tussen 25,4 - 30,5 cm

Gewicht

reuen 10 - 12 kg; teven 10 - 11 kg

Vacht

De vacht is middelmatig lang en recht met een dikke ondervacht. De Pembroke komt voor in de kleuren: effen lichtbruin, sabel, rood, rood met zwart of in een van deze kleuren met witte aftekeningen op borst, benen of hals. Wat wit aan de kop of voorsnuit mag.

Gebruik

Herdershond, gezinshond

Gezondheid

Fokdieren worden onderzocht op het voorkomen van erfelijke oogafwijkingen.

Aard

Pittig, energiek, actief, waaks, zeer zelfverzekerd, intelligent, leert snel, moedig, gehard met veel uithoudingsvermogen, soms dominant. De Pembroke kan goed bij kinderen mits hij met respect behandeld wordt. Hij is gehecht aan zijn gezin.

Bijzonderheden

Af en toe borstelen. Deze hond verhaart twee maal per jaar

Bron

Raad van Beheer

Joomla templates by a4joomla