Vostochno Evropeyskaya Ovcharka

oost europese herder

Informatie

(Nog) geen rasvereniging

Herkomst

De Oost-Europese Herdershond werd in het midden van de vorige eeuw gefokt in de Sovjet-Unie voor het gebruik bij de leger, de grens troepen en de politie. De kynologen kregen de opdracht om een ras te creƫren op basis van de Duitse Herder maar moest meer massief en steviger zijn. Hierdoor ontstond de Oost Europese Herdershond

Algemeen voorkomen

Een sterke hond met een goed ontwikkelde spiermassa. Het hoofd is enigszins wigvormig met een platte schedel. De lijnen van de snuit en de schedel zijn parallel

Schofthoogte

Reu 66 - 73cm, Teef 60 - 68cm

Gewicht

Reu 45 - 58kg, Teef 34 - 45kg

Vacht

De Oost-Europese Herdershond heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is dik, stug, recht, halflang en strak. De ondervacht is goed ontwikkeld, dik en zacht, vaak lichter dan dekharen. De vacht komt voor in een verscheidenheid van kleuren zoals zwart en bruin, zwart en room, zwart en zilver, effen zwart en sable. Er zijn drie varianten: ruwe vacht, lang haar, en een lange ruwe vacht. Dit ras verhaard altijd, met name tijdens de rui.

Gebruik

De Oost-Europese Herdershond (korte naam van het ras in het Russisch is VEO - Vostochno Evropeyskaya Ovcharka, ofwel East European Shepherd) is een onafhankelijke waakhond.

Gezondheid

 

Aard

Oost Europese Herdershonden hebben een evenwichtig karakter, zijn zelfverzekerd, alert, zeer goed trainbaar en betrouwbare metgezellen en bodyguards. Het meest opvallende kenmerk van de aard van dit ras is de focus op zijn eigenaar. De Oost Europese Herdershond is wantrouwig tegenover vreemden, maar heeft een evenwichtige geest en daardoor zeer stabiel, dus als het niet nodig is, zal hij zijn kracht en agressie iet gebruiken. Maar als er gevaar dreigt, dan heeft hij een extreem actieve afweerreactie.

Bijzonderheden

 

Bron

Internet

Joomla templates by a4joomla